Schermafbeelding 2021-10-01 om 12.14.08
Ontdek de Geheime Zolders!

 

 


Ontdek de Geheime Zolders

Via de 122 treden tellende toren met prachtig stenen schroefgewelf en eeuwenoude traptreden kom je op het eerste bordes op meer dan 20 meter hoogte, met meteen al een machtig uitzicht op het binnenwerk van de kerk. De gids vertelt over het tongewelf, de lijkenluiken en over het werk van de vele ambachtslieden meer dan 500 jaar geleden. Je staat hier vlak naast Het Grote Raam van 6 meter breed en 23 meter hoog en uiteraard praten we je bij over onze plannen voor het nieuwe glas-in-lood raam.

Vervolgens via een steile trap naar de zolders op 30 meter hoogte, langs het tongewelf dat nu onder je voeten ligt, de kroonluchters, uilenkast, de trommel die het carillon aanstuurt, wandelend boven de plafondschildering van Het Laatste Oordeel en onder imposante balkenconstructies door met als toetje een spectaculair uitzicht op de stad.

Opbrengst voor Het Grote Raam

Deze schitterende zolderbeklimming wordt mogelijk gemaakt door Stichting Het Grote Raam met medewerking van vele vrijwilligers. De opbrengst van de kaartverkoop komt ten goede aan het nieuwe glas-in-lood raam van Het Grote Raam, het grootste kerkraam van het vasteland van Europa. De onthulling van dit raam is gepland op 7 oktober 2023.