Schermafbeelding 2021-10-01 om 12.15.48
Bekijk het filmpje over De Grote Kerk!

 

 


Hoe kwam de Klim tot stand?

Klim naar de hemel is gerealiseerd in opdracht van Stichting Top Events Regio Alkmaar (STERA) en mede tot stand gekomen dankzij gemeentelijke instellingen en vrijwilligers. De kosten van het totale project werden opgebracht door sponsoren, fondsen en gemeente en dankzij de bijdragen van bezoekers.

Bezoeker werden geworven met buitenreclame, folders, social media, mond-tot-mond reclame en free publicity. Alle regionale en enkele landelijke kranten hebben het opgepikt en zelfs bouwbladen hadden aandacht voor het evenement.

Interessante statistieken

Naast 93.000 bezoekers schatten we in dat er naar schatting bijna 1 miljoen foto’s van het project zijn gemaakt. De website heeft in totaal 83.000 bezoekers mogen ontvangen. Bijna de helft van de bezoekers kochten hun tickets vooraf online.

De beiaardier speelde elk uur ‘Stairway to heaven’ en ‘Deze vuist op deze vuist, zo klim ik naar boven’. Er waren mensen die hun trouwfoto’s hebben gemaakt op de Klim en in de eerste week was er al iemand ten huwelijk gevraagd. Er zijn yogalessen en een silent disco georganiseerd en op Hemelvaartsdag hebben 140 mensen boven op De Klim de zon zien opkomen boven onze prachtige binnenstad. Kortom, De Klim inspireerde!